lauantai 2. heinäkuuta 2011

Mitä meillä tapahtuu?!?

Saimme apua viime lauantaina Alexin kummeilta ja vanhemmiltani. Olimme etukäteen suunnitelleet, että etupihan terassi rakennetaan ja sisäpihan seinä paneloidaan uudelleen peitettyjen saunan ikkunoiden vuoksi.
Tälläinen oli meidän sisäänkäynti ennen muutosta :)
 


Ja tässä olemme aloittaneet työt sisäpihan paneloinnin kanssa.

Tuossa taustalla on 2 pannuhuoneen ikkunaan ja saunan seinien taakse jääviä ikkunoita, jotka piti saada piiloon.

Tässä panelointi on melkein valmis, ja jo nyt tila näytti paljon isommalta.

Nyt olemme siirtyneet etupihan sisäänkäynnin kimppun. Ensimmäisenä sai kukkapenkki kyytiä. Penkki oli sijoitettu katoksen alle ja meillä on mökillä samanlainen, joten tiedän, että siellä en saa mitään kasvamaan (paitsi nokkosia)

YES, nyt se on poissa :)

Halusin keittiön ikkunoiden alle terassin, että saan Alexin varjoon nukkumaan.

ja sama terassi jatkuisi myös sisäänkäynnin yhteyteen.

Tuo terassi saatiin valmiiksi maanantai iltana, mutta maanantai aamupäivän minä ja äiti vietimme maalaten sisäpihan seiniä valkoisiksi. Tai oikeastaan ostimme Tikkurilan valmiiksi sävytetyn aitamaalin.
Kyllä oli työläitä maalattavia nuo ikkunapuitteet. Joka "id...ootti" on tehnyt ihan ihme koristeet ikkunoiden päälle, ja niitä ei edes näy maasta. Mekin näimme ne vasta tuolilta/tikapuilta.

Taas toiselle puolelle taloa... :) ettei mielenkiinto menisi ;)
Tässä terassi valmiina.
Nyt muuten huomasin, että toinen pää on jäänyt kuvaamatta.


Tiistai iltana haimme Mikin veljen junalta. Hänhän tuli auttamaan meitä kaiken tämän paniikin keskelle:)
Raimo ja isä saivat keskiviikkona Eveliinan seinät pystyyn. Eveliina muuten lähti keskiviikko aamuna rippileirille, joten hän kokee kyllä suuren yllätyksen, kun tulee kotiin :)

Ensimmäistä kipsilevyä kiinnitetään. Kuva on Eveliinan huoneesta kodinhoitohuoneeseen päin. Tuo keittiökulmahan lähtee tuosta kokonaan pois, mutta vasta juhlien jälkeen.
Ja Eveliinan huone KHH:sta päin
Alex nautti aivan suunnattomasti hiekasta. Lakki oli taas lentänyt jonnekkin ;)
Kodinhoitohuoneen kaapit sai vetimet, tasot, altaan ja hanan. Yläkaappien ovet on vielä tulematt. Niihin meillä tulee lasiaukkokipit.
Olimme ostaneet Luoman sahan (tekee hirsimökkejä jne) huutokaupasta uima-altaan. Meklari sanoi, että kumiallas puuttuu paketista, ja ostimmekin se sitten ihan hiekkalaatikkokehykseksi muutamalla kympillä. Kun avasimme paketin, se olikin täydellinen allaspaketti (halkasija 240 cm, ja syvyys 60 cm). Päätimme tehdä siitä kuitenkin uima-altaan, joten isä teki lapsille sitten oman hiekkalaatikon :)
Ja mitä isot edellä...
sitä pienet perässä :)
Huomatkaa hieno kerrospukeutuminen kylmällä ilmalla (mittari näytti +28)
Tässä KHH vielä kerran hieman siivottuna.
Veljekset (kuin ilvekset) rakentelemassa kodinhoitohuoneen kaappeja liukkaripaketin taakse. 
Niin, ja Raimon sekä isän laittama lattia Eveliinan huoneeseen
Tässä olen hieman päässyt koristelemaan terassin toista nurkkaa
Joku ehkä muistaa Emilian istuttaman kukan tarhasta. Se (krassi) on tuossa keskellä. 
Reunoilla on Emilian valitsemat kukat.
Kuva vieras sisäänkäynnistä. 
Nyt jo tuo hyllykkö on erinäköinen, mutta minun kamera meni rikki :(
Ulko-oven toinen reuna... keskeneräinen sellainen ;)
Ja onnellinen äitin auttaja :)
Lapset nauttivat suunnattomasti hiekkalaatikosta, jota meillä ei muuten vanhassa paikassa ollut. Laatikko sijoitettiin varjoon omppu ja kirsikka puiden alle.
Kodinhoitohuoneen kaapit on paikoillaan. Tuosta muurin edestä ja vierestä puuttuu vielä peitteet, mutta ne tulevat liukkariovien kanssa samaan aikaa (ovat niin isoja, että ei ole norm. hyllytavaraa)
Eveliinan huonetta aloitettiin tapetoimaan. Eveliinalle tulee myös maalattavat tapetit ja yksi seinä on kuviollinen. Maalin värikoodia olen tässä etsinyt, mutta ei ole helppoa valita värikartasta, jossa on yli 2000 väriä. 
Olen muuten ollut todella tyytyväinen tuohon maalattavaan tapettiin. Monet jäljet olen jo pyyhkinyt talon toisesta päästä ja ainakin vielä kaikki ovat lähteneet pois :)
Kävimme vuokraamassa myös täryn, että saamme ensi viikolla tilata betonia tuohon sisäterassiin.Taustalla näkyy hieman tuota uutta seinän väriä, ja minun istutusnurkkani, mutta kuten sanoin hajosi kamerani, ja en saa uusia kuvia, ennenkun Eveliina tulee riparilta oman kameransa kanssa.
Emme mitenkään olisi saanut tehtyä näin paljoa näin lyhyessä ajassa ilman apua. Olen ennenkin sanonut, että tälläisissa tilanteissa tosi ystävät nousevat esiin (Alexin kummit asuvat 60 km päässä, Mikin veli 450 km päässä) Sitten taas sukulaiset, jotka asuvat 0.5 km päässä eivät auta yhtään (kysyvät vain tupareista) :( Suuren avun olemme saaneet myös vanhemmiltani, jotka onneksi ovat molemmat eläkkeellä. Ja älkäämme unohtako kummejani, jotka matkasivat myös 450 km (yhteen suuntaan) auttamaan.

Ihania ihmisiä kaikki !!!
KIITOS!!

Mikki on viemässä Raimoa junalle. Kiitän Hannaa miehen lainasta ;) Meillä remontti ja leipomiset jatkuu. Huomenna pitäisi tietää seinien väri, että maalaushommat voisi alkaa:) Sen jälkeen saadaan kuviotapetti paikoilleen. Leipomuksiakin on saatu tehtyä -pullien lisäksi ;) maustekakut, sitruunakakut, muffinit ja keksit on valmiina. 
Leipomisessa tytöt on auttaneet paljon:)

Yritän korjata tuo kameran ja ottaa kuvia eri tilanteista, erityisesti tuo sisäpihan muutos on valtava. Harmittaa, kun siitä on jotenkin kuva jäänyt ottamatta :(

Ihanaa viikonloppua kaikille!!
Ja ihanaa kun sataa välillä, ilma raikastuu ja nurmikko kastuu  -pientä kasvua on jo havaittavissa :)


13 kommenttia:

 1. Mua alko jo hengästyttämään tämän lukeminenkin, niin paljon ootte saanu aikaan siellä :D Mahtavia juttuja :)

  Kivaa viikonlopun jatkoa!

  VastaaPoista
 2. Teillä on tapahtunut siellä tosi paljon! Hienoa, että on auttavia käsipareja saatavilla kun niitä tarvitaan :) Mukavaa viikonloppua sinnekin!

  VastaaPoista
 3. Voi että, miten ihanaa seurata remonttianne!!! Rakastan tuollisia "enen-nyt"-juttuja!!!

  Hyvää viikonloppua!
  -Pia-

  VastaaPoista
 4. Kylläpä teillä tapahtuu paljon! Lopputulos on varmasti upea! Voimia ja jaksamista. Koittakaa välillä levätä :)

  VastaaPoista
 5. Teillä on kyllä ollut ahkeraa väkeä siellä päin.. Mutta eihän sitä valmista tulisikaan, jos ei olisi apuja.. Näyttää kyllä hyvältä tuo teitin asuntonne vaikka vielä taitaa riittää puuhaa ja touhua.. Joten remontti fiiliksiä toivottelen teille :)

  VastaaPoista
 6. Ihan huimaa edistystä teillä tosiaan pienessä ajassa, antaa varmaan lisää energiaa jatkoon kun näkee että valmista tulee. Kivalta näyttää terassi ja kodinhoitohuone. Paljon voimia helteiden keskelle sinne remonttiin :)

  VastaaPoista
 7. Voi kiitos kaikille!! :)
  Onhan sitä pitkää päivää tehty, nukkumaan on päästy aikaisintaan yhden aikaan. Mutta kun tietää, että viikon päästä hellittää, niin sitä jaksaa :)

  Kamerankin sain korjattua :) ja ihan itse. Zoomin väliin oli mennyt hiekan muru eli kuvia tulee vielä kerran ennen juhlia.

  Hyvää viikonloppua kaikille. Nyt aion itse istahtaa pitkästä aikaa telkkarin ääreen hetkeksi.

  VastaaPoista
 8. Huh! Todella paljon oottekin saanu aikaiseksi! Varsinkin kun tuntuu että itte oon maannut lasten kans vaan rannalla...
  Kiva postaus, tykkään kattella paljon kuvia:)
  Ihana tuo iso mm. rautakruunu <3

  VastaaPoista
 9. Niinhän se toimii. Autetaan toisiamme vuorotellen.
  t.Pirkko

  VastaaPoista
 10. Vau, mitä olette saaneetkaan aikaan! Olette kyllä pistäneet tuulemaan ja ihanaa, että teillä on tuollaisia läheisiä, jotka auttavat. Ihanaa.

  Varsinkin tuo paneloitu ulkoseinä ja sen maalaaminen valkoiseksi sai ihmeitä aikaan. Ja sisätilat - kaunista on tulossa, sen näkee jo nyt!

  Mukavaa viikon alkua! :)

  VastaaPoista
 11. Hyvänä esimerkkinä olette, miten paljon voi saada aikaan. Itsellekin into meinaa väkisin tarttua, vaikka ei noin innokkaita apulaisia löydykään. Sokkelin maalausta pitäisi valmistella.
  Tsemppiä vielä juhlavalmisteluihin! Ja aurinkoa ja iloista mieltä juhliinkin, toivottavasti jaksatte sitten nauttia kaiken uurastuksen jälkeen!

  VastaaPoista
 12. Ompas meijän iskä edustava :DDDDD

  VastaaPoista
 13. Marika: Kiitos:)

  Pirkko: Niinhän se on :)

  Johanna: Tuo panelointi ja maalaus muutti kyllä sisäpihan ulkonäköä reippaasta :) Kuvia tulossa ;)

  Ansku: Kyllä meillä on paljon kavereita tämän rempan aikana jäänytkin :( Suurin osa heistä siinä pelossa, että joutuu töihin -ja olen koko ajan sanonut, että minä en pyydä!! Vapaaehtoisesti saa tulla, jos haluaa. Ehkä ne tulevat kuitenkin takaisin ;)

  Jutta: Eikös se ole aina;) Essi täällä vieläkin nauraa niiden kävelytyylille. Essi sano, että niinku peili olis ollu välissä :)

  VastaaPoista

Kiva, kun jätit viestin ♡