torstai 19. toukokuuta 2011

Tervetuloa "Pienten juttujen iltamat" -juhlaan

Tuntuu olevan minulla kanssasisaria melko lailla ;)
Nimittäin tuon pömppö-ongelman kanssa.
Minun tanssisessiot jäi lyhyeen, muutaman kerran ehdin kokeilla, ja sitten kunto loppui. Ylitsemme nimittäin pyyhkäisi uusi flunssa-aalto (just olin ehtinyt Mikille sanoa, että edellinen alkaa helpottaa),
joka vei jalat alta -KIRJAIMELLISESTI.
Sain lapset kerrankin yhtäaikaa aamupäivä unille ja ajattelin itsekkin huilata, mutta puhelin soi koko ajan. Kaiken lisäksi laitoimme talon kiinteistövälittäjälle myyntiin maanantaina, ja nyt sekin soitti ja ilmoitti, että katsojat olisi tulossa klo 16. A-haa... Ei siinä auttanut, kuin alkaa siivoamaan todellakin puolikuntoisena. Hiki valui, vaikka nostelin vain leluja pois ja viikkasin vaatteet kaappin pyykkipäivän jäljiltä. Imurointi ja pölyjen pyyhkiminenkin oli pakko tehdä, koska olen käynyt vaatekaappeja läpi ja nehän pölyttää.
Talolla en ole lasten kanssa ollut tämän flunssan takia, joten en oikeastaan tiedä missä mennään. Viikonlopun muutto toiveet saan unohtaa. Vanhempanikin on lähdössä huomenaamulla Turkuun ja sitä rataa etelän lämpöön...Hieman kateutta ilmassa ;) Loma tekisi kyllä hyvää itse kullekkin. Saman rumban hekin ovat käyneet läpi, joten tämä suotakoon heille. Lisäksi äitini täytti tällä viikolla 60v.


Eilen illalla oli kuitenkin jotain kivaa, vaikka olinkin puolikuntoisena mukana. Emilian tarhassa oli "kevätjuhlat" :)
Blåbären osaston lapset ovat opetelleet kevään aikana ruotsinkielisiä kevät/kesälauluja, jotka sitten "käsisymbolien" avulla esitettiin. Ohjelmassa oli vain kolme laulua, mutta meitä oli kotona informoitu, että kolmannen jälkeen pitää huutaa MERA, MERA!!!!
Ja niinhän me saimme sitten muutaman lisää.
Lapset olivat aivan tohkeissaan:)

Ohjelmassa oli myös videon katselua tarhassa tapahtuneista jutuista: marjanpoimimisretkiä, hiihtoa, luistelua, talvileikkejä, hiekkaleikkejä, lasten omat joulujuhlat jne jne.
Tosi kiva nähdä, kenen kanssa esim meidän Emilia leikkii.
Neiti kun ei kerro, vaikka kysyn- se on kuulemma salaisuus.

Juhlat päättyivät taidenäyttelyyn. Esillä oli lasten erilaisia töitä.
Tässä kuvassa on Emilian ruusupuutarha
ja talviaiheinen lumiukko-työ.

Tässä näkyy myös muiden lasten hienoja töitä.
Tuo kuvan yläreunassa oleva taulu on todella vanha. Marjala on myös minun tarhani (kotini näkyy tarhan pihasta) ja jo minun aikaisissa ryhmäkuvissa on ollut tuo sama tausta. Mutta vieläkin tykkään siitä ihan hirveästi. Sanoinkin talonmiehelle (on Mikin sukulainen), että jos ne joskus poistetaan, niin meille saa tuoda ;)

Lapset ovat askarrelleet myös omat huoneensa. Emilia on laittanut 2 sänkyä, koska Elle on samassa huoneessa. Sängyllä oleva koira on meidän Nelli. Nelli tosin on ihan valkoinen ja ei asu meillä enää.
Ja tuo nuolella merkitty liina on Emilian kätösten jälkiä. Lupasin ommella palan hänelle tyynyyn kiinni, niin Emilia saa sen sitten omaan sänkyynsä.

Ja vielä yksi yllätys meille äideille oli:)
Ihan oma köynnöskrassi-kukka -itse maalatussa ruukussa:)

Yritän viikonlopun aikana lukea teidän muiden päivityksiä ja toivotaan että meillä voidaan silloin jo paremmin.
Oikein hyvää viikonloppua teille kaikille!!

5 kommenttia:

 1. Mä luulen, että tähän aikaan vuodesta tämän juhla-asiankin kanssa on paljon kanssasisaria :D Meilläkin on neljät erilaiset "kevätjuhlat" näiden viimeisten viikkojen aikana. Ja sitten vielä omia juhlia päälle.

  Hienoja töitä ovat lapset tehneet. Onko sinulla muuten samanlaista ongelmaa kuin itselläni, että en raaski luopua lasten tekemistä töistä. Kaikkien itsetehtyjen kausikoristeiden määrä alkaa olla huimaava. Mutta niinkuin jaksan sanoa, meillä ei ole liikaa (tai turhaa) tavaraa, vaan liian pienet säilytystilat!

  Hauskaa loppuviikkoa!

  VastaaPoista
 2. No onpas kurjaa kun teillä sairastetaan. Ihmeen sitkeää flunssaa ja vatsatautia täälläkin on nyt ollut liikkeellä.

  Päiväkodin juhlat on aina niin ihania! Meillä olisi maanantaina tiedossa päikyn kevätjuhla ja se vietetään tuossa meidän talon edessä olevalla harjulla, kivaa vaihtelua :)

  Mukavaa viikonloppua! :)

  VastaaPoista
 3. Allekirjoittanut: ON!! Nyt viime aikoina on ollut pakko heittää Emilian ns. päivisin tekemiä töitä pois, koska niitä tulee 3-4 päivässä kotiin. Neiti tykkään nimittäin piirtää:) Meillä muuten on kans niiden säilytystilojen puute. On se kumma, kun talosuunnittelussa ei oteta sitä huomioon ;)

  Virpi: Kuulostaa kivalta, vähän erilaiselta:) Toivottavasti teille osuu lämmin päivä! Noiden pienten lasten juhlat on vielä niin aitoja, ja ne tykkään esiintyä. Toista se on kutosluokkalasten pakkoesiintyminen -vaikka kivahan niitäkin on seurata.

  VastaaPoista
 4. On nuo lasten tekoset vaan nii sulosia. :) Ootan jo sitä aikaa et niitä alkaa meillekki tulla!

  Voi että, teillä on kyllä monta rautaa tulessa! Mutta päivä kerrallaan. :) Meil on muuttaminen paremmalla puolella. Vuokrakämppä melkei tyhjänä, se pitäs lähtä siivoaan tänää... ja sit purkaa näitä laatikoita ja pusseja täällä uuessa sen minkä 4kk:n ikänen tyttö antaa. Mut eka yö takana uuessa ja olotila makkeimmillaan. Vähänenki stressi pois. Ulkoa kuuluu pauke, kun mies laittaa ulkovuorta paikoilleen. Tsemppiä teille ja hyvät viikonloput! :)

  VastaaPoista
 5. On ne :)
  Teillä onkin jo hyvällä mallilla! Muistan kun muutettiin tähän taloon, niin se eka yö oli aivan ihana. Odotan nytkin innolla sitä aamua, että ei tarvitse lähteä minnekkään, vaan saa laittaa aamupalaa uudessa kodissa ja alkaa touhuamaan muuta.
  Noiden laatikkojen purkamiset menee suht nopeaa, jos kaikille löytyy omat paikkansa. Sitten (ainakin meillä) on varmasti sellaistakin, että pitää oikein miettiä mihin laittaa.

  Oikein hyvät viikonloput teillekkin ja toivotaan, että sääennusteet pitää paikkaansa :)

  VastaaPoista

Kiva, kun jätit viestin ♡