tiistai 15. maaliskuuta 2011

Vanha kotimme osa 5 -YLÄKERRAN TELKKARIHUONE

Teen parasta aikaa sivuja talon myyntiä varten. Alkaa ilmeisesti tuo remontti ja kaikki muu kiire painamaan, kun tunteet on niin pinnassa. Yritän järkeillä itselleni, että näin on parempi, mutta... 
Sain eilen viestin, että vuokraammeko uutta taloa, ja teki jo mieli vastata, että KYLLÄ ;) Mutta en ikinä voisi tehdä tuota (tunteella tehtyä) työmäärää ja antaa toisen mennä asumaan siihen. On eri asia, jos ostaa asunnon sijoitusmielessä ja sitten remontoi.
Onhan meillä pienet tilat näin suurelle perheelle, mutta kun...
Luultavasti ensi kesänä, kun kaikki on sisältä valmista (huomaatteko optimistisuuteni) ja ensimmäiset suuret perhejuhlat on järjestetty, niin sitten se tuntuu kodilta :)

Joka tapauksessa jatkan nykyisen talomme esittelyä:)
Ulko-ovi johtaa parvekkeelle
Tämä huone oli jossain vaiheessa tietokonehuoneena. Kun "vanhanaikaiset" tietokoneet hävisi ja tilalle tuli läppärit, niin huoneella ei ollut enää oikein mitään käyttöä. Remontoimme tämänkin huoneen yläkerran rempan yhteydessa lasten telkkarihuoneeksi. Nyt on hyvä, jos tulee 2 hyvää ohjelmaa, niin tulla tänne ylös katsomaan toista. Lapsemme pelaa myös tässä huoneessa paljon korttipelejä, koska lattia on "melkein aina" tyhjä :)
Tuossa ylhäällä oleva palkki on tuki. Tässä on ollut aikoinaan varasto takaosassa. Kun nostimme kattoa ja rakensimme parvekkeen oli se tuettava seinän poiston vuoksi. Tuon parveekken olemme tehneet jo aiemmin.


Seinät ovat melko tyhjät sen vuoksi, että tämä huone oli täysin valmis siinä vaiheessa, kun saimme tietää uusista talokaupoista. Emme viitineet tehdä heti reikiä uusiin tapetteihin.
Tuo Cockerspanieli on seurannut meitä 16 vuoden ajan (meillä oli silloin cocceri). Saimme se häälahjaksi serkultani -terkkuja vaan Minnalle!


Tämän laatikon pelastin isäni autotallista (traktorin osia täynnä). Eräs sukulaiseni on ollut aikoinaan Alkossa töissä. Hän oli antanut tämän laatikon isälleni ja toisen pojalleen. Kävin isäni autotallissa ja näin laatikon -se lähti samantien mukaani :) Tein myös soiton pikkusekulleni ja kysyin, mikä hänen laatikkonsa kohtalo oli. Sekin oli autotallissa autonosia täynnä.
Uudessa kodissa ne tulevat olohuoneeseen pöydäksi (ainakin näillä näkymin).
Ovi oikealla johtaa Eveliinan huoneeseen

Saimme eilen liukkaripaketin valmiiksi. Unohdin vain kameran kotiin, mutta kyllä niitäkin on tulossa.