tiistai 15. maaliskuuta 2011

Vanha kotimme osa 5 -YLÄKERRAN TELKKARIHUONE

Teen parasta aikaa sivuja talon myyntiä varten. Alkaa ilmeisesti tuo remontti ja kaikki muu kiire painamaan, kun tunteet on niin pinnassa. Yritän järkeillä itselleni, että näin on parempi, mutta... 
Sain eilen viestin, että vuokraammeko uutta taloa, ja teki jo mieli vastata, että KYLLÄ ;) Mutta en ikinä voisi tehdä tuota (tunteella tehtyä) työmäärää ja antaa toisen mennä asumaan siihen. On eri asia, jos ostaa asunnon sijoitusmielessä ja sitten remontoi.
Onhan meillä pienet tilat näin suurelle perheelle, mutta kun...
Luultavasti ensi kesänä, kun kaikki on sisältä valmista (huomaatteko optimistisuuteni) ja ensimmäiset suuret perhejuhlat on järjestetty, niin sitten se tuntuu kodilta :)

Joka tapauksessa jatkan nykyisen talomme esittelyä:)
Ulko-ovi johtaa parvekkeelle
Tämä huone oli jossain vaiheessa tietokonehuoneena. Kun "vanhanaikaiset" tietokoneet hävisi ja tilalle tuli läppärit, niin huoneella ei ollut enää oikein mitään käyttöä. Remontoimme tämänkin huoneen yläkerran rempan yhteydessa lasten telkkarihuoneeksi. Nyt on hyvä, jos tulee 2 hyvää ohjelmaa, niin tulla tänne ylös katsomaan toista. Lapsemme pelaa myös tässä huoneessa paljon korttipelejä, koska lattia on "melkein aina" tyhjä :)
Tuossa ylhäällä oleva palkki on tuki. Tässä on ollut aikoinaan varasto takaosassa. Kun nostimme kattoa ja rakensimme parvekkeen oli se tuettava seinän poiston vuoksi. Tuon parveekken olemme tehneet jo aiemmin.


Seinät ovat melko tyhjät sen vuoksi, että tämä huone oli täysin valmis siinä vaiheessa, kun saimme tietää uusista talokaupoista. Emme viitineet tehdä heti reikiä uusiin tapetteihin.
Tuo Cockerspanieli on seurannut meitä 16 vuoden ajan (meillä oli silloin cocceri). Saimme se häälahjaksi serkultani -terkkuja vaan Minnalle!


Tämän laatikon pelastin isäni autotallista (traktorin osia täynnä). Eräs sukulaiseni on ollut aikoinaan Alkossa töissä. Hän oli antanut tämän laatikon isälleni ja toisen pojalleen. Kävin isäni autotallissa ja näin laatikon -se lähti samantien mukaani :) Tein myös soiton pikkusekulleni ja kysyin, mikä hänen laatikkonsa kohtalo oli. Sekin oli autotallissa autonosia täynnä.
Uudessa kodissa ne tulevat olohuoneeseen pöydäksi (ainakin näillä näkymin).
Ovi oikealla johtaa Eveliinan huoneeseen

Saimme eilen liukkaripaketin valmiiksi. Unohdin vain kameran kotiin, mutta kyllä niitäkin on tulossa.

7 kommenttia:

 1. hej mia! här kommer receptet på kokos- eller chokladbollar:

  150 g rumsvarmt smör
  2 dl socker
  3 msk kakao
  1,5 tsk vaniljsocker
  2 msk kaffe eller vatten
  4,5 dl havregryn

  rör ihop socker och smör och blanda därefter i resten av ingredienserna.

  rulla till bollar som sedan rullas i pärlsocker, kokosflingor eller strössel.
  låt gärna stå kallt i en timme.

  pärlsocker, kokosflingor eller strössel att rulla bollarna i.

  VastaaPoista
 2. Ihana toi laatikko!!! Tosi kiva idis laittaa sohvapöydäksi...
  Miksi te oikeastaan muutatte, kun tunnutte viihtyneen nykyisessä/ vanhassa kodissa niin hyvin ja tunteella sitä rempanneet...jos saan siis udella?
  Varmasti tulette kyllä uudessakin viihtymään, kuten sanoit, ekojen perhejuhlien jälkeen viimeistään!
  Kiva kun bloggaat nykyisestä kodista, niin jää sinullekin siitä sitten kuvia ja ikäänkuin päiväkirjaraapustuksia :)

  VastaaPoista
 3. KIva kun pyörähdit blogissani kommentin kera! <3 Tulinkin vastavierailulle. Kauniita kuvia kodistanne.Huomasin myös yhdessä postauksessasi sellaisen vanhan pulpetin,todella ihana ja erikoinen tuollaisena yhden istuttavana.Meillä on sellainen paripulpetti ja on ihan liian iso.

  Teillä näkyykin olevan isot remontit menossa.Jäänpäs katselemaan tarkemmin!:)

  VastaaPoista
 4. Alegni: Tack för receptet. Jag måste prova det i morgon. Flickorna var glada, när de såg vad du hade skickat åt mig :)

  Liisa: Ei meidän pitänyt muuttaa. Puhuttiin aina, että joskus rakennetaan isompi talo, kun lapset kasvaa ja tila loppuu. Sitten kun Alex siirtyy pinnasängystä pois, niin meillä ei olisi ollut enää huoneita. Eli ihan tilanpuutteen vuoksi... Uusi talo on yli kaks kertaa suurempi kuin nykyinen.

  Sarppa: Kiva kun tulit käymään :) Meillä on myös sellanen paripulpetti, mutta olen vienyt sen töihin. Tämä pienempi on kyllä paremman kokoinen pikkuväelle :) Iso on remppa ja tuntuu, että koko ajan haluaa laittaa enemmän ja enemmän -tyyliin, kun kerran laitetaan niin laitetaan kaikki. Välillä vähän väsyttävääkin, varsinkin lapsille. Mutta eiköhän lopussa kiitos seiso ;)

  VastaaPoista
 5. Ihana laatikko:-)
  Mukavaa keväistä huomista<3

  VastaaPoista
 6. Ihana tuo laatikko ja monta muutakin tavaraa, toivottavasti ovat mukana uudessa kodissa?

  VastaaPoista
 7. Kiitos Maikki, ja nyt niitä laatikoita on kaksi. Ja ainakin itse olen siitä tosi iloinen :) Kyllä meillä taitaa tulla melkein kaikki mukaan uuteen kotiin, ja lisääkin me "joudutaan" hankkimaan, koska uusi on paljon suurempi.

  VastaaPoista

Kiva, kun jätit viestin ♡