torstai 10. maaliskuuta 2011

Vanha kotimme osa 4 -EMILIAN JA ELLEN HUONE

Nyt olisi sitten Emilian ja Ellen huoneen vuoro. Oikeastaan Emilia on asustanut tätä huonetta ja Elle siirtynyt sinne vasta loppusyksystä. 
Halusin tännekkin vaaleat seinät. Jotain pirtsakkaa kaivattiin tuohon peräseinään. Olimme Vaasassa asuntomessuilla ja näin siellä samantyyppisen seinän sekä pojan (sinisävyisenä) että tytön (punasävyinen) huoneisiin toteutettuna.
Ja siitä se ajatus sitten lähti ;)

Me laitoimme ensin sivuihin noin kolmen sentin päästä sivuseinistä maalarinteipin pystyyn. Tämä esti vierusseinien sotkeentumisen.
Olin paperille hahmotellut vähän, että kuinka paksut ja mikä väri tulisi mihinkin kohtaan. En alkanut niitä enää seinään piirtelemään, vaan maalasimme aluksi yhden värin ja odotimme sen kuivumisen. Koska välissä on vaaleaa (joka on muuten huoneessa pääväri), niin pystyimme laittamaan kaksi viimeistä väriä yhtäaikaa. Tämä nopeutti työtä niin, että koko seinä oli tehty yhden lauantain aikana.
Jokainen maalattava "viiva" oli teipattava sekä ylä- että alapuolelta. Asetimme laserin huoneeseen ja teippasimme sen avulla maalarinteipin suoraan -meni muuten todella kivuttomasta. Maalarinteippiä kului "suht mukavasti" ;) Maalasimme värit niin että kertaalleen esim punainen, annettiin sen hetken kuivua ja nopeasti uudelleen päälle. Sen jälkeen vaakateipit pois. Pystyteipit oli koko ajan samat.

Koska pelkkä raitainen seinä tuntui lastenhuoneessa tyhjältä, joten tilasimme siihen tekstin.
"Twinkle, twinkle little star,
do you know how loved you are"

Tässä syvennyksessä on Emilian ja Ellen vaatteet. Teippasimme oviin lasten iloksi hieman Nalle Puh aiheisia kuvia.

Ja tässä tyttöjen leluhyllykkö -siivoamatta!!
Olen tehnyt heille selväksi, että lelut on kerättävä itse pois -ja tässä tulos. Pikkuhiljaa, pikkuhiljaa... Kun he ovat 20 v, niin ehkä sitten hyllyt ovat paremmassa järjestyksessä;)

Emilian ja Ellen sängyt olivat kerrossänkyinä (sivussa näkyy sängyt). Elle on nukkunut todella huonosti huoneessaan, ja monesti matkustanutkin alas meidän luo tai mennyt hiljaa sohvalle jatkamaan uniaan (siis niin hiljaa, että minäkään en ole siihen herännyt).

Vaihdoime hieman järjestystä. Kerrossängyt vierekkän, kirjoituspöytä toiseen nurkaan. Ja mikä parasta, Ellekin nukkuu yöt yläkerrassa :)
Ostimme nuo RoopeRiikka kerrossängyt huutonetin kautta mäntyisenä (todella keltaisina sellaisina) ja maalasimme ne valkoisiksi. Niissä on se hyvä puoli, että ne on molemmat jatkettavia -siis jatkettava kerrossänky! Patjan paloja lisätään lapsien kasvun mukaan.

Koulupöytä on kirppislöytö, ja hintaakin oli vain 25 €.

Meidän neitien huoneesta näkee, että kyseessä on kaksi TOSI PRINSESSAA:)
Hello Kitty, Nalle Puh, My Little Pony, Muumit, kaikki prinsessa jutut ja Barbapapa on IN;) 
Mitenkähän käy, kun uudessa talossa leikkihuoneeseen saapuu myös 
yksi PRINSSI? ;)

Haluan toivottaa uudet lukijat sydämellisesti tervetulleiksi ♥ !