sunnuntai 6. maaliskuuta 2011

Vanha kotimme osa 2 -EVELIINAN HUONE

Huomenna meidän talo sitten tullaan arvioimaan. Tiesittekö muuten, että kukaan asu sellaisissä kodeissa, joita lehtiin kuvataan, vaan ne on 99 %:sti stailattu!! -ihan aikusten oikeesti ;) Sama somiste voi olla komessa eri huoneessa, niinkuin yhdessä lehdessä bongasin:) No sitä mekin teimme ja teemme vielä tänäänkin. Olemme eilisen päivän keräilleet ylimääräisiä esineitä ja huonekaluja, ja ottaneet tavaroita pois. Niitä tavaroita, jotka ovat tehneet kodistamme kodin. Jos perheessä on 7 ihmistä, niin pakostakin vaatekasoja kertyy esim. rappusille (ainakin meillä, jossa on 2 teiniä ja yksi melkein 6 vuotias jättäjä). Näytön järjestämme sitten mahdollisimman pian.

Niinkuin aiemmin sanoin, on talossamme huoneista, joita ei ole ehditty vielä edes kuvata remontin jäljiltä. Jatkan tätä "vanha talomme" linjaa ja näytän toiseksi vanhimman tyttäremme Eveliinan huoneen.
Huoneessa on kauttaaltaan maalattavaa tapettia. Eveliina halusi yhden seinän ruskeaksi, ja siihen jonkun kuvan. Eveliina löysi tuon kukan jonkun kaakeliesitteen etusivulta. Kopioimme + suurensin sen piirtoheitin kalvolle, ja maalasin sen sitten koulun piirtoheitintä apuna käyttäen :) Melko nopeaa maalaus urakka meni -eka iltana kaikki kertaalleen, toisena korjaillen.


Eveliina halusi aikoinaan korotetun sängyn. Laitoimme runkopatjan alle 4 x 50 cm istuinlaatikoita.


Mietimme kaappeja laittaessa, että mikä olisi järkevin valinta noihin oviin. Tilasimme ensiksi pelkät maitolasi ovet, mutta Eveliina alkoi heti kaipaamaan peiliä. Kun Essin huoneeseen tehtiin samaiset liukkarit, niin tilasimme Essille 4 peiliovea, ja teimme siten vaihtokaupat, 2 + 2. Se päätös oli hyvä!

Penkillä oleva pino on Eveliinan lukemistoa. Neiti tykkää harrastaa ulkomaalaisia kirjoja. Kouluukin piti lukea hiihtomalla 300 sivuinen ruotsinkielinen romaani. Onneksi meidän perheessä kielet ei tuota ongelmaa :)Ihanan aurinkoista sunnuntaita kaikille!