perjantai 4. helmikuuta 2011

Uudet ikkunat tulivat

Talossamme on kauniit ruudukko ikkunat. Ne oli se, johon ihastuin. Eräänä päivänä aloin huvikseni laskemaan pestäviä ikkuna pintoja. Tavallisessahan ikkunassa niitä on 4, ulkopuoli, sisäpuoli ja 2 välissä. Meillä on keittiössä 12 ruutua ja jokainen niistä on omansa eli yhdessä keittiön ikkunassa on 48 pestävää pintaa!! Koko talossa pestäviä ikkuna pintoja oli 598 kpl! Paniikki iski ;) Pesu-urakasta ei selviä päivässä. Saati sitten, että tapanani on vaihtaa verhot suurimpaan osaan huoneista 4 kertaa vuodessa ja joka kerta pesen ikkunat -ainakin tähän asti;)

Tapetteja poistaessa huomasin kuinka tuuletusikkunoita oli teippailtu kiinni leveällä teipillä ja kuinka ikkunat vetivät todella paljon juuri näistä kohdista (vaikka niissä oli uudet tiivisteet). Ulkona ollessa kuulin, kuinka lapset puhuivat sisällä. Aloimme tosissamme miettimään uusia ikkunoita...

Pyysimme tarjouksen monesta eri paikasta. Hintahaitari oli melkoinen. Vanhempani ovat ottaneet aikoinaan Pihlan ikkunat, ja ne ovat olleet todella hyvät. Itse vaihdoimme nykyiseen taloomme ikkunat, ja mielestäni ne eivät ole ihan sellaiset kuin olisin toivonut. Otin yhteyttä Pihlan myyjään ja kävi ilmi, että hän on melkein tuleva naapurimme. Saimme tarjouksen ja se oli kaiken lisäksi vielä edullisin. Tilasimme ne ja toimitusviikoksi luvattiin viikko 5. Ja niinhän se oli -ikkunat saapuivat eilen :)
Lumi taas vähän huononsi tuota kuvan laatua, kun salama tykkää kuvata lumihiutaleita ;)

Myyjä kertoi jälkeenpäin, että oli laittanut sellaisen hinnan, että me otamme ikkunat hänen kauttaan. Hän ei olisi kuulemma kestänyt sitä, että joutuisi ajamaan talomme ohi vähintään kaksi kertaa päivässä ajatellen, ettei saanut myytyä ikkunoita tuohon =) Se oli meidän tuuri!