maanantai 21. helmikuuta 2011

Saunatilat ja kodinhoitohuone

Oikein ihanaa maanantai iltaa kaikille! 
 
Tänään alkoi ensimmäistä kertaa tuntumaan, että tämä pakkanen alkaa pikku hiljaa hellittämään ja kevät tekemään tuloaan. Jäät suli auringossa auton päältäkin. Tulin Alexin ja Ellen kanssa neuvolasta kotiin, ja aurinko lämmitti todella ihanasti. Autokin lähti aamulla käyntiin, ja arvatkaas kaksi kertaa olinko kotona?!? No en, kun kerrankin pääsin liikkeelle.  Kävin lasten kanssa muutamalla kirppiksellä ja tein ihan kivoja lastenvaate löytöjä:)

Ikkuna-asentajan oli tänään töissä -enää 2 ulko-ovea ja kaikki on vaihdettu. Listoituksen kanssa täytyy vähän miettiä miten tehdään, koska meillä on toinen pää vielä ”koskematon” ja sitä on turha vielä listoittaa. Keskiviikko aamuna meille on tulossa saunatilan laittajat, ja sitä ennen meidän pitäisi saada purettua kaikki seinäpaneelit pois saunatilasta. Tuossa alla on kuva tulevasta sauna/kylpyhuonetilasta. Olen ottanut kuvat niin, että jokainen kuva on eri nurkkaan. Ikkunoista oikeanpuoleinen on uusi ja se tietysti sinne jää. Muut ikkunat otetaan pois ja aukot peitetään. Remppamiehethän laittavat meille vain lattialämmön (koska alla on vanha lattialämmitys, on parempi jättää työ ammattitaitoisille), ja tekevät lattiantasauksen. Sen jälkeen he piiruttavat saunan, ja laittavat vesierityksen. Loput me teemme itse. 


Remonttimiehet tasoittavat myös tulevan kodinhoitohuoneen lattian ja laittavat sinne yhden lattiakaivon. Allaolevissa kuvissa on meidän tuleva käytävämallinen kodinhoitohuone. Käytävä on meillä uuden ja vanhanpuolen välillä. ”vessanpönttökuva” on meidän keittiöön suuntaan ja suihkuseinäys on taas kahden vanhimman tytön valtakuntaan päin :)Vessa häviää tästä tilasta.


Käytävän koko pituus apukeittiöstä kodinhoitohuoneen loppun on noin 9 metriä. Lapset pääsee oikein elementtiinsä pallon kanssa :)


Tässä muuten näkyy kuinka välitilalaminaatti on seinässä valmiina. Liimasimme sen seinään spray liimalla. Liima oli niin tehokasta, että spray pullo jäi mieheni sormiin kiinni :) Minä olisin ollut paniikissa;)
Tuolla takana oleva eteisen (saunaan) ovihan suljetaan huomenna uudelleen. Jätimme cyprok-levyn pois, koska paneelit revitään huomenna tulevasta saunasta ja kodinhoitohuoneesta. Eli minä tiedän, mitä teen huomenna.
Essi reppanan synttäritkin vietetään uudella talolla "todella tyylikkäässä" ympärsitössä (onneksi Essin pyynnöstä), koska tämä remonttiporukan tulo tuli taas hieman yllättäen. Ensin niitä odotellaan monta viikkoa, ja sitten he ilmoittavat tulevansa ylihuomenna -ja kaikki on meillä kesken. Pääasia, että remontti etenee :)