sunnuntai 20. helmikuuta 2011

Listoitusta, tapetointia ja laminointia

Taas pitkästä aikaa saan päivitettyä remontti kuulumisia. Neidit on lainaillut mun kameraan ja sitä ei löydy mistään ja en ole viitsinyt päivitellä kuvattomilla jutuilla. Nyt on tyttären kamera lainassa. Alkuviikko meni täysin äidin ja isän vessan laitossa. Meidän ikkuna-asentajakin on ollut sairaana ja loppuviikosta on ollut niin kova pakkanen, että Pihla on "kieltänyt" työskentelemästä yli 20 asteen pakkasessa. No huomenna (jos pakkanen pysyy kohtuu lukemissa) ikkunat pitäis saada valmiiksi. 

Ollaan nyt viikonloppuna tapeltu tuon oman arkieteisen kanssa. Siinä oli (kuva on siinä mun toisessa kamerassa) sellaset kamalan ruskeat kaakelit ja ne sai lähtöpassit monen tunnin piikkaamisen jälkeen. Siinä vaiheessa lattialevy oli jo niin huonossa kunnossa, että se meni uusiksi. Levyn alta paljastui todella mukava yllätys. Rakentaja oli ilmeisesti unohtanut puolet villoista pois, kun sieltä puhalsi kylmää niin paljon. Onneksi nyt lisävillat on paikoilla, ja lattialämmitys kaapelit odottaa urittamista. 
Seinissä eteisessä oli aiemmin jotain puulevyä, joka lähti paloina irti. Liimarannut jäi kuitenkin seiniin ja tarkoitti sitä, että uudet levyt päälle. 
Tuo oikeassa kuvasssa näkyvä ovi laitettiin umpeen ja sen taakse tulee meidän saunatilat.

Tässä eteinen yhtä palaa vaille valmis. Jo nyt se on paremman näköinen. Uudessa ovessa on sellainen pitkämallinen ikkuna toisessa reunassa, ja se ei tuo kovinkaan paljon valoa eteiseen -tästä syystä eteisestä tulee valkoinen (kuinka ollakkaan...) Lapst alkavat taustalla jo väsyä odottamiseen.

Keittiökin saatiin tapetoitua loppuun. Meille tuli muualle maalattava tapetti, joka on maalattu Sadolinin Monaco vaalealla. Tuo takaseinä on tapetoitu (näkyy taas tosi huonosti tässä kuvassa)  saksalaisella Living Walls-tapetilla (nro 5671-16). Listatkin on saatu palkoilleen muutamaa palaa lukuunottamatta.


Meillä tulee keittiön välitilaan tällainen laminaatti. Se on Kensapuun valkoinen Deco, jota käytetään Kensapuun ovimalleissa. Suurin syy valintaan oli oikeastaan se, että kalvon paksuus on alle 2 mm. Näin saimme asennettua sen kaapien alle, ja jos kyllästymme siihen, on se helppo leikata pois.


Kevät tulossa(?), koska meidän toisiksi vanhin neiti aloittaa meillä kevään synttärisarjan, ja Essin synttäreitä juhlitaan tiistaina. Kahden vanhimman kanssa meillä on tapana pyytää vain isovanhemmat ja kummit kahville, mutta sitten pienempien kanssa "juhlitaan kunnolla". Eli tästä eteenpäin noin 2-3 viikon välein meillä on neljät synttärit :) Eli synttärikuvia varmaan tulossa ;)


Kiva, että olen saanut taas uusia lukijoita ja tervetuloa lukemaan juttujani :)