perjantai 11. helmikuuta 2011

Keittiöpiirrustukset

Vaikka asia ei ole vielä ajankohtainen, niin ajattelin jo kuitenkin näyttää teille tulevan keittiömme -tosin vain piirrustuksena. Niinkuin aikaisemmin olen kertonut, niin meiltä häviää sekä ylä- että alakaappitilaa molempia kolmisen metriä nykyiseen verrattuna.

Keittiö oli todella vaikea suunnitella, koska ikkunan alla on korkeutta vain 75 cm. Tämä esti kaikkien kodinkoneiden siirtämisen sille puolen. Ainoa asia, mistä en nykyiseen keittiöön verrattuna luopunut, oli korotettu astianpesukone -niin ja liesituuletin ;). Minulla on todella huono selkä, ja koska perheessämme on monta sotkijaa, tyhjään koneen vähintään kerran päivässä. Se siis keittiöön piti saada, mutta tämä päätös söi laskutilaa yli 60 cm... Olen aina sanonut, että sekä lieden että altaan molemmin puolin pitäisi olla laskutila ja ne me onneksi saatiin mahtumaan. Tuon korotetun APK:n vuoksi meille mahtuu vain 3 yläkaappia, koska neljäs toimii kuivauskaappina:( Yläkaappien yläpuolella olevat kaapit ovat lasiaukoilla ja niiden sisään tulee valot.

Liesituuletin tulee olemaan erilainen, koska aion ottaa nykyisen mukaani. Pidän siitä todella paljon, ja ihan samanlaista ei enää saa. Nykyiset uudemmat mallit eivät miellytä yhtä paljon. Ostamme nykyiseen kotiimme sitten jonkun toisen tuulettimen. Tämä lähtee mukaan:)


Toiselle puolelle piti siis saada jääkaappi ja mikro, koska en halunnut mikroa lieden viereen. Mikrothan ovat aina vasenkätisiä, ja se olisi auennut kurjasti seinään päin. Haaveenani on aina ollut saada viinikaappi, ja aloin miettimään, että josko sellaisen hankkisimme. Siispä (tuo piirrustuksissa jääkaapiltä näyttävä) viinikaappi toiselle seinälle ja mikro päälle, korkeudeksi tulee sama kuin APK-tornin. Lisäksi mikro tulee ruokailuhuoneen päähän ja sen verran alas, että meidän keskimmäinen lapsikin siihen yltää.
Haaveissa oli aikoinaan saarreke (ennenkun tämä talo ostettiin), mutta se ei tähän uuteen mahtunut... Haaveissa oli myös paljon muutakin. Haaveet saavat usein jäädä todellisuuden edessä, ja niillä mennään eteenpäin miten resurssit antavat myöten. Lisäkaappitilan aion laittaa apukeittiöön, joka tulee tavallaan keittiönseinän taakse kodinhoitohuoneen suuntaan. Sinne saan mahtumaan yhden 80 cm leveän ja 40 syvän komeron, sekä pakastimen päälle 160 cm jonkinlaista hyllyä/kaappia. Se auttaa jo kummasti.


Niin, ja tervetuloa Riitta-Maria!  :)