torstai 13. tammikuuta 2011

Maaporausta :( ja tapetointia

11.1.11  tuo on niin kiva kirjoittaa ;)
Suomen porauspalvelu tuli tosiaan poraamaan meille maalämpöä varten reiät. Kaikki ei valitettavasti mennytkään niinkuin piti... Koska talomme on merenrannasta noin 100 metriä, on vedenpinta maan alla melko korkealla. Reikää saatiin porauttua vain 100 m ja sen jälkeen koneista loppui teho, koska vedenpaine oli suurempi. Ratkaisu oli olemassa, mutta se tarkotti sitä, että koko "puutarhani" turmellaan... Mutta kun toista vaihtoehtoa ei ollut, niin uusi (toinen) reikä tehtiin heti porttimme viereen. Kahden porausreiän välillä pitää kuulemma olla n 15 metriä väliä. Eihän nämä reiät mitään tee, mutta nyt kun maalämpökoneiden liitäntäfirma tulee laittamaan putket pannuhuoneeseen, joutuvat he kaivamaan noin puolen metrin syvyisen ojan  KOKO PIHAMME läpi ja vielä kahdesta eri suuntaa -ja meillä on rippijuhlat kesällä!!!

Tuollainen kone jyskytti meidän pihassa kaksi päivää. Poraajatkin sanoivat, että liikenne talomme ympärillä vilkastui ihan hirveästi, kun he olivat tehneet töitä muutaman tunnin ja ihmisiä alkanut vaivaamaan metelin syy ;)

Tapetointia alkaa

Mitenkäs se sanonta menee... Kiristys, lahjonta, ja uhkailu ovat lapsen parhaat kasvatuskeinot ;) No ei kai, tällä kertaa sain enemmän ja vähemmän innokkaista liisteröijiä auttamaan. Aloitimme äitini kanssa tapetoimisen lasten makuuhuoneesta, koska mieheni alkoi laittamaan leikkihuoneeseen komeroita. Lastenhuoneisiin tulee molempiin sama "päätapetti", ja vain tehosteseinän kuvio muuttuu.

Tapetiksi valitsin AM-Markkinoinnin Happy Kids-kuvastosta nämä yllä olevat tapetit. Mieheni on ilmoittanut, että jos ei pidä jostain tapetista, niin sanoo sitten -muuten minä "saan" vapaat kädet sisustuksen kanssa -laiskuutta vai viisautta ?!?!  ;)
Tuossa vaaleassa on kultaisia pikkutähtiä, ja tuo "päätapetti" on oikeasti harmaaseen menevä, eikä noin ruskea. Koska olemme talollla aina iltaisin ja on niin pimeää, en tahdo saada kuvia oikein onnistumaan. Lisäksi meillä on melkein kaikki sähkötkin vaihdossa ja valaistuksena meillä on työmaavalo eli tulos ei voin olla hyvä ;(  ja kun yritin ottaa salamalla, niin värit vääristyivät vielä enemmän.