sunnuntai 2. tammikuuta 2011

1.1.11 Hyvää Uutta Vuotta

Tämä teksti on kirjoitettu aiemmin, mutta olen sen laittanut vahingossa luonnokseksi. Mutta parempi myöhään, kuin ei milloinkaan...

Oikein Hyvää Uutta Vuotta 2011! 

Uusi vuosi alkaa aina minulla uudenvuoden lupauksella, jonka teen ihan vain itsekseni. En koskaan puhu siitä muille. Koska tämä vuosi tuo tullessaan meille niin paljon kaikkea muuta, että tein itselleni vain muutaman pienen lupauksen. Lupasin itselleni pudottaa painoa sen muutaman kilon, jonka joulumässäily on mukanaan tuonut. Pakkomielteisenä (hyvässä mielessä) liikkujana olen myös harmitellut sitä, että remontti vie kaiken vapaa-aikana enkä ole päässyt lenkille -myös sitä lisään. Lisäksi olen luvannut tehdä kaikki keskeneräiset joulukäsityöt!!! valmiiksi, koska tämä "ei suunniteltu" talokauppa jätti kaikki keskeneräisiksi. Näistä on hyvä aloittaa =)


Olen haaveillut canvas tauluista jo kauan. Pari vuotta sitten ajattelin, että teetän jokaisesta lapsesta 40x40 kokoiset taulut makuuhuoneeseemme, mutta koska lapsia oli silloin 4, niin seinä olisi mennyt melko mukavasti piiloon. Sitten ajattelin, että otatan lapsista yhteiskuvan, mutta kun kyselin hintoja mieleni muuttui. Joulukuun alussa oli Emilialla tarhakuvaus, mutta Emilia oli 40 asteen kuumeessa. Mutta koska kyseessä oli Emilian ensimmäinen ja ainut tarhakuvaus, päätin käyttää Emilian tarhassa kuvauksissa ja tulla kotiin. Laitoin Emilian tukkaa rauhassa kotona, kun minulla välähti. Soitin vanhimmille tytöille kouluun ja kysyin, oliko heillä sellaiset vaatteet, että yhteiskuvan voisi ottaa. Sitten kolmelle pienimmälle hienommat vaatteet päälle, ja kahden isomman haku kahdesta eri koulusta. Kuva onnistui hyvin. Skannasin sen ja lähetin Extrafilmille, joka teki siitä 60x90 kokoisen Canvas taulun. Hintaakin kertyi vain 60 €.

Yllä olevan kuva on siitä, kun sain postista lapun, jossa luki: " Olet saanut isokokoisen kirjeen, joka ei mahtunut postilaatikkoosi. Voitte noutaa sen jne jne...". Kuinka kummassa tämä pikkuinen kirje ei mahtunut meidän laatikkoon?!? Oli varmaan postimies vaan niin laiska, ettei jaksanut sitä pyörällä tuoda ;D


Meillä jatkuu edelleen pakkelointi ja hiominen. Talo on levytetty lastulevyllä ja olen urakalla täytellyt uudelleen ja uudelleen kokoja, joita ennen piti jättää lastulevyjen väliin. Sen vuoksi kipsilevy varmaan keksittiinkin =) Lastulevyjen kolot imevät ihan hirvittävän määrän pakkelia, ja kun saimme sitten ohjeen, että laittakaa silikonia tai jotain muuta joustavaa ainetta koloon, niin sitten olemme urittaneet (2 mm kolo joka sauman keskelle) ne samaiset kolot uudelleen, että saimme joustavan massan sinne. Tämä kuulemma auttaa siihen, että tepetit eivät repeile. Toivon todellakin niin, koska olen laittanut niin paljon aikaa niiden himskatin kolojen täyttämiseen ja hiomiseen. Alex on sitten istunut ja katsonut vierestä, kun äiti hioo seiniä hiomakoneella.