lauantai 18. joulukuuta 2010

Tuleva takkamme

Jotenkin tuntuu, että tämä viikko on mennyt "harakoille" remontin osalta. Mitään näkyvää ei olla saatu aikaiseksi, vaan ollaan jälleen oltu repimätuulella :)

Torstaina kävimme mieheni kanssa ihan kahdestaan entisessä kotikaupungissamme Oulussa :) Matkan tarkoitus oli päästä Bauhausiin ja Välivainion K-Rautaan sekä tietysti löytää lapsille joululahjoja, koska emme muuten pääse yhdessä ostoksille ja täältä Pikku kaupungistamme ei oikein löydä mitään. Matka oli erittäin onnistunut. Saimme ranskalaiset ovet (keittiön ja olohuoneen väliin), saunanoven, ammeen, lisää tapetteja sekä melko mukavasti lapsille joululahjoja. Enää muutama lahja, ja lasten lahjapuoli on valmis =) Suurimman ongelman jouluna minulle aiheutta mieheni ja isäni... Mitä ihmettä ostaa sellaisille, joilla on jo kaikkea???

Eilinen päivä on mennyt oikeastaan lasten hoidossa. Meillä on kaksi pienimmäistä todella huonossa kunnossa, ja mikään ei auta, vaikka muuten juuri nämä kaksi ovat niin kilttejä. Alexilla menee nämä flunssat aina keuhkoihin ja sittenkun pikkumies on kuinkin vielä niin pieni :( Elle taas on vain niin väsynyt, ja kun ei millään malta nukkua... Sen verran saimme taas lompsaamme tyhjennettyä, että haimme kaakelit kodinhoitohuoneen lattiaan ja seiniin, sekä pesutilan lattiaan. Pesutilan seiniin meille tulee Trespo levyt. Lisäksi löysimme tyttöjen vessaan tehosteraitavärin, vaikka pohjaväristä ei ole tietoakaan. Ihastuin niin siihen mustaan!!!, että se oli pakko saada. Olen mielessäni nimittäin pyöritellyt valko-musta-puna vessaa, ja se sai tytöiltäkin hyväksynnän.

Tänään menemme taas uuteen kotiimme ja aiomme avata yhteyden länsi- ja itäsiiven (niinkuin vanhimmat tytöt ovat ne nimittäneet) välillä ja meidän ei enää tarvitse mennä ulkokautta kun haluamme toiselle puolelle. Talomme siivet todellakin menee niin, että toinen on länteen ja toinen itään. Tämä huomattiin ihan vahingossa, kun mietimme mistä aurinko tulee paistamaan kesällä.

Lisäksi saimme eilen lopultakin päätettyä minkälaisen takan otamme. Soudimme kahden mallin välillä ja molemmissa oli omat hyvät  puolensa, mutta tämä malli sitten kuitenkin voitti.


 Minun joulumieli on korkealla, mutta aika vähissä. Yritän saada maanantain ja tiistain aikana kotimme joulutunnelmaan, jotta voimme viettää ikimuistoisen (ja viimeisen) joulun tässä kodissa. Kodissa, joka on ainut koti, minkä lapsemme muistavat. Vanhin lapsemme muistaa jotain Oulun ajoilta, mutta muille tämä on se ainut koti!! Hieman on haikeat tunnelmat :(