tiistai 16. marraskuuta 2010

Me ostettiin talo!

Tyttäreni on monesti sanonut, että luo oma blogi, jotenkin en sitä ole saanut tehtyä. Nyt kuitenkin olen päättänyt aloittaa blogin pidon.
Olen innokas sisustustaja, rakastan leipomista, käsitöitä ja askartelua. Koska perheemme on 7-henkinen ja talomme on rintamamiestalo on tuo sisustaminen jäänyt suurilta osin haaveeksi tilan puutteen vuoksi. Olemme kuitenkin peruskorjanneet koko talon, mutta kotonamme on vain "pakolliset" huonekalut ja tavarat, koska tilaa ei ole.
Haaveeni on ollut jo monen monta vuotta Kannustalon Aurora. Ihanat tilavat huoneet, joissa kyynärpää ei kolise toisiaan vasten, kun kävelemme toistemme ohi. Olimme päättäneet, että ehkä 10 vuoden päästä...Äitini ja isäni ovat etsineet taloa jo useamman vuoden, mutta kun viettää melkein 40 vuotta samassa talossa, on rima melko korkea sen myymiseen. Isä kuitenkin oli taas löytänyt heille talon, ja melko lähellä sitä oli myytävänä myös toinen (iso) talo. Hän vitsaili, että nyt olisi lastenkin helppo kulkea "Mummulassa".
11.11.2010 päätimme hakea avaimet ja käydä katsomassa sitä. Oi ihanaa, mitkä tilat 215 m2 (todellisuudessa kokonaispinta-alaksi laskettiin kaupantekohetkellä 248 m2), kun nyt meillä on melkein puolet pienempi. Talo oli ollut tukikoti yhdistyksen omistuksessa, ja siitä syystä taloon oli 2 erillistä sisäänkäyntiä ja siis 2 eri asuntoa. Alkoi suunnittelu: saisimmeko jotenkin järkevästi liitettyä asunnot yhteen ja tulisiko tästä meille uusi tilava koti.
12.11 jätimme talosta tarjouksen, jota ei kuitenkaan hyväksytty.
15.11 jätimme korotetun kirjallisen tarjouksen, ja tällöin emme tienneet että talosta on jätetty toinenkin tarjous.

16.11 kiinteistövälittäjä soitti meille, että toisella tarjoajalla oli korkeampi tarjous ja että se tullaan hyväksymään. Aikaisemmin tänä päivänä äiti ja isä olivat tehneet talokaupat lähellä olevasta talosta, ja luulen, että se edesauttoi meitä siinä, että saimme korottaa tarjoustamme vielä kerran (muutamien taivuttelujen ja perustelujen jälkeen). Tarjouksemme hyväksyttiin!! =)
17.11 kävimme allekirjoittamassa alustavan kauppakirjan, lopullinen tehdään 1.12 yhdistyksen uuden puheenjohtajan aloittaessa työt.

Tarkoituksenamme on saada talosta vaalea unelma, se Kannustalo, jota en saanut -ainakaan vielä ;) Tulemme remontoimaan koko talon, ja siirtämään saunaosaston toiseen huoneeseen, jotta saamme kulun talon "länsisiipeen". Tässä talossa yritän toteuttaa kaikki ne unelmat, mitä en rintamamiestalossamme tilanpuutteen vuoksi pystynyt. Eli tämä blogi on suurimmaksi osaksi (ainakin nyt alussa) minun päiväkirjani siitä, kuinka kotimme rakentuu meidän unelmaksemme. Välillä varmasti myös leipomuksia, käsitöitä, ja askartelua.

Alla on kopio talomme myynti-ilmoituksesta, sekä pohjapiirros siitä, minkälainen tuleva talomme tällä hetkellä on.