maanantai 22. marraskuuta 2010

Materiaalien etsimisistä

Kuten aiemmin kerroin, teemme viralliset paperit talosta vasta 1.12. Avaimet meillä jo on, ja olemme käyneetkin useaan otteeseen tarkistusmittailemassa seiniä, ja suunnittelemassa sisustusta. Nyt olen viimeiset päivät kiertänyt paikkallisia "rautakauppoja", joita tässä kaupungissa on jopa 3 eli valokoima ei todellakaan päätä huimaa. Ja koska omistamme oman yrityksen, emme mieheni kanssa pääse koskaan yhdessä minnekkään kauemmas, vaan valinnat jäävät täysin minun harteille.

Viikonloppuna kaupungissa oli Kauppiasmessut ja siellä oli paikallinen Rautia yhtenä näytteilleasettaja. He olivat saaneet uusia tapetteja, joihin ihastuin täysin ja luulenkin, että saan heidän valikoimistaan tapetit ainakin Essin huoneeseen, sekä meidän makuuhuoneeseen. Keittiön ja tulevan telkkari/saunaosaston tapetit meillä on jo valittu. Meillähän tulee tapetit niin jokaiseen huoneeseen, että tapetoimme ne maalattavilla tapeteilla, ja sitten yhden seinän laitamme jollain poikkeavalla. Niitä on sitten helppo muutella, kun kyllästyy ;)

Alla olevassa kuvassa huoneet ovat seuraavasti (en ymmärrä miksi kiinteistävälittäjä on aloittanut numeroinnin 10...)

10. arkisisäänkäynti
11. makuuhuone
12. vaatehuone/varasto
13. kuntoiluhuone
14. vaatehuone/varasto
15. keittiö ja ruokailutila
16. olohuone
17. vieraiden eteinen / tuulikaappi
18. lastenhuone
19. makuuhuone
20. wc
21. makuuhuone
22. kylpyhuone ja wc
23. sauna
24. pikkukeittiö ja asuintilat
25. wc ja suihku
26. sisäänkäynti uudelle puolelle
27. varasto
28. wc ja suihku
29. pikkukeittiö ja asuintilat
30. pannuhuone

Sen verranhan me tulemme talon pohjapiirrustusta muuttamaan, että sauna ja kylpyhuone sekä pikkuvarastot lähtevät pois (12, 14,22 ja 23) ja tilalle tulee pitkän pitkä käytävä, jossa tuleva kodinhoitohuoneemme sijaitsee. Samalla Essin huoneesta tulee suorakaiteen muotoinen. Olemme tarralapuilla tehneet muutoksen vanhoihin piirrustuksiin ja tässä alla on kuva uudesta pohjapiirrustuksesta. Saunaosaston kohdalla olemme vielä hieman hakusessa, koska haluan sinne kylpyammeen, ja se syö kylpyhuoneesta aika ison osan. Olemme huomenna menossa suunnittejan luo, joten toivotaan, että hän keksii siihen ratkaisun =)
Huomenna yritän myös saada päätettyä tulevat tapetit ainakin "vanhalle puolelle" (huoneet 15-21), koska se on saatava valmiiksi ennen sisäänmuuttoa.

10. meidän eteinen
11. Essin huone
13. apukeittiö, johon tulee pakastin ja extra kaappeja
15. keittö ja ruokailutila
16. olohuone
17. vieras eteinen
18. lasten leikkihuone
19. aikuisten makuuhuone
20. wc
21. Emilian, Ellen ja Alexin makuuhuone
22. kodinhoitohuone
24. kuntohuone ja telkkarihuone
25. saunaosasto pukuhuoneineen
26. pysyy varauloskäyntinä
27. varasto
28. wc
29. Eveliinan huone takana, ja eteen askartelu/ompeluhuone